u-cheliabinskii-oblasti-rf-prorvalo-dambu-podekudy-voda-zatopyla-budynky

У челябінській області рф прорвало дамбу: подекуди вода вже затопила будинки

 • 20909 переглядiв

На Кіалімському водосховищі в Челябінській області рф прорвало дамбу довжиною через сильні опади. Оголошено режим НС, мешканців прилеглих селищ попередили про можливу евакуацію.

У росії на Кіалімському водосховищі у Челябінській області прорвало дамбу. Як повідомили російські надзвичайники - через опади "знесло частину греблі" довжиною у 100 метрів. Про це пише УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Деталі

Зазначається, що в оперативному штабі Карабаського міського округу закликали мешканців селищ, які перебувають у зоні підтоплення — Кіоліма, Мухаметова, Карасаєва, Байдашева, Сактаєва — бути готовими до евакуації.

В окрузі оголошено режим НС.

Також у МНС області підтвердили, що внаслідок рясних опадів та збільшення припливу води до Кіалімського водосховища стався змив греблі завдовжки 100 метрів (всього довжина греблі близько 500 метрів).

Місцеві вже публікують відео з затопленого регіону. Зі слів росіян, подекуди вода вже затопила будинки - людям доводиться вилазити на дахи будівель. 

Обережно у відео присутня нецензурна лексика! 

Довідково

Кіалімське водосховище — водоймище на кордоні Карабаського та Міаського міських округів, створене в 1979 році. Є гідрологічним пам'ятником природи обласного значення. Офіційно площа водосховища 441 км², а об'єм — 14,56 км³. 

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі