ukenru
u-chekhiyi-zayavili-pro-perezapusk-ekonomichnikh-vidnosin-z-ukrayinoyu

У Чехії заявили про перезапуск економічних відносин з Україною

 • 11049 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Наразі відбувається перезапуск економічних відносин України з Чехією. Про це заявив прем’єр-міністр Чеської Республіки Андрей Бабіш під час спільного брифінгу з українським Президентом Володимиром Зеленським, передає кореспондент УНН.

"Я дуже радий, що я тут, що через 10 років в Україну нарешті навідався чеський прем'єр. І я вважаю це дуже важливим візитом, я би навіть назвав це певним рестартом наших взаємин... Я говорю про невеличкий рестарт, і переконаний, що ми будемо розвивати ті речі, про які ми сьогодні говорили", - зазначив Бабіш, уточнивши, що разом із ним прибула велика делегація чеських підприємців, які зацікавлені в розвитку бізнесу в Україні.

За його словами, понад 10 років чеського прем'єра не було в Києві, тож нинішній його візит є історичним і свідчить про налагодження економічних зв'язків між обома країнами.

При цьому Президент України Володимир Зеленський додав, що на сьогоднішній день в країні перебуває понад 200 представників чеського бізнесу, тож під час сьогоднішньої зустрічі сторони обговорили, як захистити чеський бізнес і збільшити інвестиції в Україну.

Нагадаємо, товарообіг між Україною і Чехією лише за 8 місяців поточного року зріс на 14%.

Українські Національні Новини

Політика