ukenru
u-bundestazi-zaklikali-golovu-mzs-frn-berbok-zaynyati-chitku-pozitsiyu-schodo-pivnichnogo-potoku-2

У Бундестазі закликали голову МЗС ФРН Бербок зайняти чітку позицію щодо "Північного потоку-2"

 • 23031 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. У німецькому Бундестазі закликали нову очільницю міністерства закордонних справ ФРН Анналену Бербок зайняти чітку позицію щодо газопроводу "Північний потік - 2". Як заявив в інтерв'ю dpa голова комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Рьоттген, у разі вторгнення Росії в Україну про запуск газопроводу не може йтися, пише УНН.

Цитата:

"Неможливо собі уявити, щоб "Північний потік-2" був введений в експлуатацію, якщо Росія дійсно нападе на Україну. У цій небезпечній ситуації вкрай важливо, щоб Захід зайняв єдину позицію і протистояв ескалації з боку Росії, погрожуючи найжорсткішими економічними санкціями", - заявив Рьоттген.

Деталі

Зазначається, що Анналена Бербок перебуває у скрутному становищі, оскільки, як лідер партії "Союз-90"/"зелені" неодноразово виступала проти "Північного-потоку-2".

Але зараз вона є членом уряду під керівництвом Соціал-демократичної партії Німеччини, яке підтримує запуск нового російського газопроводу.

Голова комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Рьоттген за останній час вдруге нагадав, що Росія загрожує Україні, нарощуючи військовий потенціал на кордоні сусідньої держави. У цьому контексті він заявив, що заходу необхідно зайняти єдину позицію і протистояти ескалації з боку Росії, погрожуючи найжорсткішими економічними санкціями.

Водночас, він зазначив, що Німеччина повинна продовжувати діалог з Росією, але він не повинен використовуватися у зовнішній політиці Німеччини як інструмент для прикриття бездіяльності.

Рьоттген вважає, що основним завданням Бербок на посаді голови МЗС ФРН є створення формату, який зробив би Європу дієздатною в галузі зовнішньої політики.

Додамо

9 грудня в німецькому парламенті - Бундестазі - всього за день після призначення нового канцлера ФРН Олафа Шольца - зібрали засідання для обговорення загрози новій російській військовій інтервенції в Україні. Українська сторона хотіла б в результаті не тільки потужних сигналів з Берліна в бік Москви, але і жорстких санкцій проти Росії.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

7 грудня на тлі ситуації відбулася розмова президентів США і РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу