u-bukharesti-sprostovuvaly-feik-pro-zbyttia-rosiiskykh-shakhediv-sylamy-ppo-rumunii

У Бухаресті спростовували фейк, про збиття російських шахедів силами ППО Румунії

 • 20195 переглядiв

Румунське Міноборони заперечило інформацію про збиття російських безпілотників системами ППО на кордоні з Україною. Відомство підкреслило, що атаки РФ були спрямовані на українську інфраструктуру, а не на територію Румунії.

Попри інформацію в поширену в соцмережі, румунські ППО не збивали російські "шахеди" під час однієї з останніх атак рф по Україні. Про це заявили у Міноборони Румунії, передає УНН.

Деталі

У відомстві розповіли, що у соцмережі X та на інших платформах поширили інформацію, що нібито засоби протиповітряної оборони румунської армії, розгорнуті на кордоні з Україною, відкрили вогонь по російських безпілотниках. У мережі заявили, що нібито "Шахеди" знищували за допомогою зеніток Gepard.

Своєю чергою, Міністерство оборони Румунії заперечило цю інформацію.

Ця так звана "інформація" не має реального підґрунтя. Атаки, здійснені Російською Федерацією, були націлені на українську портову інфраструктуру на Дунаї, а не на територію Румунії, а сили і засоби Міноборони, дислоковані в районі кордону з Україною, не вели вогонь по засобах нападу РФ

- йдеться в заяві румунського міністерства. 

Нагадаємо

Румунія заявила, що виявила на своїй території фрагменти російських безпілотників у четвер. Своєю чергою, в НАТО відповіли, що не бачить ознак навмисного нападу на територію альянсу.

Румунія після виявлення уламків на тлі дронової атаки рф на Україну координується із союзниками - голова МЗС25.07.24, 14:02

Популярні

Новини по темі

У Резерв+ відтепер доступний статус бронювання

 • 50360 переглядiв