ukenru
u-budinku-dlya-litnikh-lyudey-v-kharkovi-mali-remontuvati-gazove-obladnannya-klimenko

У будинку для літніх людей в Харкові мали ремонтувати газове обладнання - Клименко

 • 14700 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. За попередніми даними, задимлення, яке призвело до пожежі в будинку для літніх людей у Харкові, де загинуло 15 осіб, було поруч з лічильником. В будівлі мали ремонтувати газове обладнання. Про це розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко під час позачергового засідання уряду, передає кореспондент УНН.

“За попередніми даними, сьогодні мали ремонтувати газове обладнання в цьому будинку і задимлення було саме в районі газового лічильника. Ми допитали трьох осіб обслуговуючого персоналу, в тому числі одного управляючого. Допитуємо і співорендарку будівлі, вона перебуває на лікуванні після операції. Наряд поліції чергує біля її палати”, — розповів Клименко.

За його словами, на цей будинок як на хостел, як на будинок для літніх людей документів немає.

Нагадаємо, поліція вже затримала керівників харківського будинку для літніх людей “Золотий час”.

Як заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, пансіонат для літніх людей “Золотий час”, де сталася пожежа з 15 загиблими — нелегальний.

Так, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Також Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що будинок для літніх людей у Харкові, де сталася пожежа з 15 загиблими, був приватним пансіонатом для літніх людей “Золотий час”. Попередня причина займання — необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Відзначимо, у 2016 році у селі Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, в якій організовано тимчасове проживання осіб похилого віку, під час пожежі загинуло 18 осіб.

Тоді власнику будинку для літніх людей у Літочках суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а керівництво держави обіцяло здійснити перевірки подібних закладів. І ось, “історія повторилася”.

Українські Національні Новини

Суспільство