ukenru
u-britanskomu-mzs-zaklikali-rf-pripiniti-agresiyu-i-vidvesti-viyska-vid-ukrayini

У британському МЗС закликали РФ припинити агресію і відвести війська від України

 • 17752 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс заявила, що Росія веде масштабну дезінформаційну кампанію, щоб виправдати своє можливе вторгнення в Україну. Москва повинна негайно відвести війська від кордонів України і почати дії з деескалації ситуації, написала вона у Twitter, пише УНН.

Цитата:

"Росія веде дезінформаційну кампанію, спрямовану на дестабілізацію та виправдання вторгнення до суверенної сусідньої України. Росія має зупинити свою агресію, провести деескалацію та розпочати змістовні переговори", - написала Трасс у Twitter напередодні.

Контекст

Українська влада і західні партнери звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

17 грудня Росія направила США і НАТО пропозиції з безпеки в Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають заборону на вступ України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках і припинення військових навчань поблизу її кордонів.

Переговори з РФ відбулися з США, НАТО і ОБСЄ - у межах російсько-американського діалогу на високому рівні в Женеві 10 січня, потім на засіданні Ради Росія-НАТО 12 січня в Брюсселі, а 13 січня у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

14 січня Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс ухвалив рішення про прийняття України та Грузії, але не встановлював термінів прийому.

Українські Національні Новини

Політика