u-bilorusi-znayshli-sche-odnu-lokatsiyu-pvk-vagner

У білорусі знайшли ще одну локацію пвк "вагнер"

 • 350362 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. У білорусі виявили ще одну локацію пвк "вагнер" під Осиповичами - там використовують військові склади, повідомили у вівторок у моніторинговій групі "Беларускі Гаюн", пише УНН.

Цитата

"За інформацією "Беларускі Гаюн", з середини липня почалося використання старих військових складів на території колишнього військового містечка № 28 "Поплави" під Осиповичами. Активність на території колишнього військового містечка біля села поплави була помічена після початку прибуття великих організованих колон пвк "вагнер" до наметового табору в селі Цель", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як повідомляється, на цій території є 15 будівель, з яких 10 - це військові склади площею до 1070 кв. м. Також там є старе сховище техніки та кілька вартових приміщень.

"За нашими даними, склади почали використовувати приблизно 18 липня, що підтверджують і супутникові знімки. Порівнюючи знімки від 17 та 24 липня, видно, що з різницею у 7 днів на території колишнього військового містечка з'явилося щонайменше 6 зон із видимими змінами. Можна розглянути, що на 24 липня вже було роз'їзджено деякі під'їзди до ангарів", - зазначили у моніторинговій групі.

У "Гаюні" вказали, що 24 липня повідомляли про колону пвк «вагнер» з щонайменше 80 машин, яка рухалася М5 з боку табору в селі Цель і звернула з траси на село Верейці. "Та колона могла їхати як до Осиповичського полігону, так і до військових складів біля села Поплави. В обох випадках поворот з траси на село Верейці дозволяє прибути значно менш примітною дорогою, інакше треба було б їхати через Осиповичі, де вище щільність трафіку і більше людей могли їх побачити", - зазначили у групі.

Як вказано, відстань від табору в селі Цель до військових складів біля села Поплави становить 27 км або 30 хвилин на машині.

Доповнення

За даними моніторингу, до білорусі прибуло 13 колон пвк "вагнер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Більше нагнітають ситуацію" - речник Держприкордонслужби про пвк "вагнер" у білорусі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У білорусі знайшли ще одну локацію пвк "вагнер"

     • 350362 переглядiв