u-bilorusi-pochali-buduvati-tabori-dlya-vagnerivtsiv-roszmi

У білорусі почали будувати табори для "вагнерівців" - росЗМІ

 • 883584 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. У білорусі почали будувати табори для розміщення бійців ПВК "вагнер". Один із таборів на 8 тисяч бійців будують за 200 км від кордону з Україною, повідомляють росЗМІ, пише УНН.

Деталі

У могильовській області білорусі вже щосили ведеться будівництво військового табору для найманців ПВК "вагнер".

Таборів буде кілька, один із них розташується недалеко від міста осиповичі могильовської області. Площа табору становитиме 24 тисячі квадратних метрів, він буде розрахований на вісім тисяч ліжок.

Джерело одного з російських видань, близьке до керівництва могилівської області підтвердило, що владі дали вказівку збудувати табір для ПВК у регіоні.

Інформацію, що найманців відправлять до білорусі, підтверджують і родичі учасників ПВК. Так, одна з родичок, посилаючись на свого знайомого, повідомила, що підрозділи групи, що залишилися в ростові, направлять до білорусі.

Ще одна співрозмовниця розповіла, що її чоловік, який 24 червня перебував у ростові, повідомив, що, скоріш за все, вирушить до білорусі. Втім, більше не виходив на зв'язок.

Також троє учасників чатів родичів повідомили, що отримували схожі повідомлення від близьких, але не знають точно, чи підрозділи прямують у бік білорусі. Один із співрозмовників повідомив, що його родич наразі перебуває "під ростовом".

Доповнення
Ватажок пвк "вагнер" євген пригожин погодився виїхати з росії до сусідньої білорусі в суботу, в результаті угоди, яку, очевидно, уклав президент білорусі олександр лукашенко. Угода передбачає, що пригожин відкликає свої війська з маршу на столицю, заявив у суботу речник кремля.

Бійці "вагнера" не будуть притягнуті до відповідальності за участь у повстанні, а замість цього підпишуть контракти з міноборони росії - крок, який пригожин раніше відкидав як спробу привести свої воєнізовані сили у відповідність до закону.

Генерал-лорд Річард Даннатт заявив, що українське керівництво має остерігатися можливої атаки на Київ з білорусі на чолі з євгеном пригожиним. На його думку, якщо ватажок пвк "вагнера" "зберіг навколо себе ефективну бойову силу, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва", де почалася війна і додав, що "цілком можливо", що росія може використати групу вагнера, щоб знову спробувати взяти Київ.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У білорусі почали будувати табори для "вагнерівців" - росЗМІ

     • 883584 переглядiв

    лавров заперечує наміри росії підірвати ЗАЕС

     • 1068160 переглядiв

    У передмісті Києва може бути гучно: працюють сапери

     • 951937 переглядiв

    Мережу військово-лікарських комісій розширять - Резніков

     • 754116 переглядiв