ukenru
u-bilorusi-ministerstvo-cherez-sud-namagayetsya-pozbaviti-statusu-zmi-opozitsiyne-vidannya-tut-by

У Білорусі міністерство через суд намагається позбавити статусу ЗМІ опозиційне видання TUT.BY

 • 12432 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Міністерство інформації Білорусі через суд зажадало припинити випуск інтернет-видання TUT.BY. Це означає, що за рішенням суду TUT.BY може втратити статус засобу масової інформації, проте зможе продовжити свою роботу у якості інтернет-ресурсу без статусу ЗМІ. Про це УНН передає із посиланням на TUT.BY.

"Відповідно до чинної редакції закону про ЗМІ, реєстрація інтернет-ресурсу в якості мережевого видання носить добровільний характер. Статус ЗМІ дає деякі переваги, зокрема, можливість на законних підставах бути присутнім у порядку, визначеному законодавством Республіки Білорусь, у районах збройних конфліктів або надзвичайних ситуацій, на масових заходах, у місцях інших суспільно важливих подій і передавати звідти інформацію", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що засідання призначене на 8 жовтня в Економічному суді міста Мінська.

"Підставою для пред'явлення позову стали раніше винесені попередження Мінінформу", - наголошується у повідомленні.

Так, починаючи з 7 серпня 2020 року TUT.BY отримав чотири попередження.

"Претензії від відомства прийшли після матеріалів "У сім разів більше виборців і "таємні" протоколи. Які порушення побачили спостерігачі і що сказала ЦВК?", "Комітет держконтролю зможе виплатити великі премії працівникам, які проявлять себе у резонансних справах", "До редактора TUT.BY прийшли силовики. На її дочку завели справу про масові заворушення" і  "Білоруська митниця попросила підтвердити, що у "Гаррі Поттері" немає закликів до повалення влади", - йдеться у повідомленні.

Інтернет-видання TUT.BY було зареєстровано у січні 2019 року, до цього, з моменту заснування у 2000 році, TUT.BY працювало без статусу ЗМІ.

Нагадаємо, Лукашенко прокоментував свою таємну інавгурацію.

Українські Національні Новини

Суспільство