u-bilomu-domi-vidreahuvaly-na-udar-izrailiu-po-stolytsi-livanu-ta-pidtverdyly-likvidatsiiu-lidera-khezbolly

У Білому домі відреагували на удар Ізраїлю по столиці Лівану та підтвердили ліквідацію лідера Хезболли

 • 97205 переглядiв

Білий дім підтвердив відданість безпеці Ізраїлю після удару по Бейруту, в якому загинув командир Хезболли. США наголосили на праві Ізраїлю захищатися, але продовжують працювати над дипломатичним рішенням конфлікту.

Білий дім підтвердив відданість безпеці Ізраїлю після удару військових ЦАХАЛ по столиці Лівану Бейруту. В результаті цього удару загинув високопоставлений командир "Хезболли" Фуад Шукр. Про це повідомляє видання Times of Israel, з посиланням на представника Ради національної безпеки США Адрієнну Вотсон, передає УНН.

Деталі

"Наша відданість безпеці Ізраїлю є непорушною і непохитною, незважаючи на всі загрози, які підтримує Іран, включаючи ліванську Хезболлу", — заявила Вотсон.

Згідно з її словами, ракетний обстріл, внаслідок якого в суботу в Мадждаль-Шамсі загинули 12 ізраїльтян, був "жахливим".

У Білому домі наголосили, що держава Ізраїль має право захищати себе від серйозних загроз, з якими вона стикається.

"Водночас Сполучені Штати продовжують працювати над дипломатичним рішенням, щоб покласти край цим жахливим атакам і дозволити громадянам з обох боків безпечно повернутися до своїх будинків", - додала вона.

Як зазначається, неназвані ізраїльський і американський чиновники сказали, що Ізраїль заздалегідь попередив США про удар по Бейруту.

Ізраїль стверджує, що під час нападу ліквідовано лідера Хезболли31.07.24, 01:30

Популярні

Новини по темі

ППО знищила близько 30 російських дронів біля Києва

 • 38592 переглядiв

Протести у Венесуелі: кількість загиблих зросла до 11

 • 32408 переглядiв