ukenru
u-askaniyi-noviy-zagarbniki-vstanovili-okupatsiynu-vladu

У "Асканії-Новій" загарбники встановили окупаційну владу

 • 336416 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. У Біосферному заповіднику "Асканія-Нова" встановлено окупаційну адміністрацію, передає УНН з посиланням на сторінку громадського руху UAnimals у Facebook.

Цитата

"20 березня 2023 року в установу прибули перший заступник керівника адміністрації президента рф С. Кірієнко, "т.в.о. губернатора" Херсонської області, колаборант В. Сальдо та невідома особа у ролі директора, призначеного "Министерством природных ресурсов и экологии Херсонской области" без офіційних представлень – Мєщєряков Д.В. За інформацієюз відкритих джерел – "Выписка из единого государственного реестра юридических лиц" – Мєщєряковим Д.В. (ІНН 910403459172) зареєстровано "Государственное автономное учреждение "Биосферный заповедник "Аскания-Нова" (без імені Ф.Е. Фальц-Фейна) з датою внесення до єдиного державного реєстру юридичних осіб рф 7.03.2023 р", - йдеться у повідомленні.

Доповнення

У громадській організації зазначили, що:" Поки персонал продовжує виконувати функціональні обовʹязки та здійснює необхідний догляд за тваринами. Втім надалі не зможе забезпечувати догляд за тваринами та підтримку роботи заповідника за рахунок благодійних надходжень".

В UAnimals говорять, що організація цього тижня продовжувала виконувати свої обов'язки, не йдучи на співпрацю з окупантами.

"Після початку повномасштабного вторгнення територія унікального заповідника опинилась під окупацією. Втім до цього тижня українська команда Асканії продовжувала виконувати свої обов'язки, не йдучи на співпрацю із окупантами. Разом із вами UAnimals неодноразово допомагали заповіднику у порятунку тварин", - йдеться у повідомленні.

Українські Національні Новини

Війна