ukenru
u-2019-rotsi-cherez-porushennya-prav-do-ombudsmena-zvernulosya-blizko-50-tisyach-gromadyan-denisova

У 2019 році через порушення прав до омбудсмена звернулося близько 50 тисяч громадян – Денісова

 • 10620 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. У 2019 році до Офісу омбудсмена з прав людини звернулося 47 493 особи, що у два рази більше, ніж у 2018 році. Про це під час щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомила Людмила Денісова, передає кореспондент УНН.

"До нас звернулася 47 493 особи, це вдвічі більше, ніж у 2018 році. Це пов’язано з тим, що обізнаність наших громадян, що є така інституція збільшилася, але я вважаю, що перша причина збільшення – це люди сподівалися, коли обирали нову владу, проте, що права їх будуть дотримуватися, очікування були дуже високими, і якщо ви побачите, як поділилися ці звернення, то перш за все – 63% - це щодо порушення громадянських прав, ні розмір пенсії, не час отримання цієї пенсії, а громадянські права, і перш за все 11 тисяч звернень – це були по порушенню публічних прав, права на інформацію та звернення", - зазначила Денісова.

Так, за її словами, перш за все, це стосується місцевих адміністрацій, обласних адміністрацій, виконавчих органів влади, які не звертають увагу на те, що це право громадянина.

"Понад 6 тисяч громадян звернулися через порушення строків як досудового розслідування, так і судового. Понад 5 тисяч громадян звернулися через порушення соціальних прав… У нас є звернення щодо порушення конфіденційних прав, понад 3 тисячі громадян, громадяни скаржаться, що їх дані розповсюджуються та використовуються", - додала Денісова.

Нагадаємо, з початку цього року в Україні зафіксовано 91 випадок порушення свободи слова, минулого року ця цифра сягнула 243 випадки.

Українські Національні Новини

Політика