tym-khto-vykorystovuie-vid-80percent-elektroenerhii-vlasnoho-vyrobnytstva-ne-obmezhuvatymut-svitlo-shmyhal

Тим, хто використовує від 80% електроенергії власного виробництва, не обмежуватимуть світло - Шмигаль

 • 13479 переглядiв

Уряд ухвалив постанову про незастосування графіків відключень для споживачів, що використовують не менше 80% власної електроенергії. Це стимулює енергетичну автономію бізнесу та підвищує енергетичну стійкість країни.

Кабінет міністрів ухвалив постанову, за якою графіки відключення світла не будуть застосовуватися для споживачів, що використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Деталі

Він зазначив, що для забезпечення належного рівня підготовки до зимового періоду, держава запровадила пакет програм і заходів для прискорення розбудови децентралізованої генерації. До програми входить кредитування бізнесу та громадян на створення альтернативної енергетики, безмитне ввезення енергообладнання, спрощення бюрократичних процедур для запуску генераційних установок тощо.

Продовжуємо цю роботу в постійному режимі. Сьогодні ухвалюємо постанову, за якою для споживачів, що використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень

- сказав Шмигаль.

Він додав, що таким чином держава стимулює енергетичну автономію бізнесу, яка є важливим елементом енергетичної стійкості.

Доповнення

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що відповідні зміни були внесені до положення про особливості імпорту електричної енергії в умовах правового режиму воєнного стану в Україні.

"Передбачено, з метою створення умов для стимулювання розвитку генеруючих потужностей, не застосовувати заходи обмеження споживання електричної енергії (графіки обмеження споживання електричної енергії, погодинного відключення електричної енергії, обмеження споживання електричної потужності, аварійного відключення) до споживачів, які не менше 80 % загального обсягу споживання електричної енергії забезпечують за рахунок власного виробництва електричної енергії", - повідомив Мельничук.

Нагадаємо

Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою передбачається, що графіки відключень не будуть застосовуватися до підприємств, які імпортують 80% від свого споживання електроенергії.

З мінімальними обмеженнями або й взагалі без відключень: радник Шмигаля з енергетики дав прогноз на наступні три місяці30.07.24, 08:55

Популярні

Новини по темі

ВРП звільнила суддю Верховного Суду Князєва

 • 28652 переглядiв

Уряд звільнив заступника глави МОЗ Ємця

 • 25161 переглядiв

У курській області рф поскаржилися на спроби "прориву"

 • 25131 переглядiв