ukenru
tusk-nazvav-svoyi-mesedzhi-dlya-zelenskogo

Туск назвав свої меседжі для Зеленського

 • 10119 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Україну в майбутньому чекає ще більше викликів, тож вона має бути як ніколи об’єднаною з Європейським Союзом. Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск під час зустрічі з українським Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, передає кореспондент УНН.

"Ми зустрічались у лютому, і багато змінилось з того часу. Мій меседж сьогодні для вас (Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана - ред.) і для Президента Зеленського – це те, що ми маємо бути настільки чіткими, настільки твердими і послідовними, як і раніше, перед тим, як відбулись ці зміни", - сказав Туск.

Він нагадав, що політичний ландшафт змінився у Європі – зокрема, обрано новий Європейський парламент.

"Це не просто нові люди, але і нові ідеї, нові напрямки діяльності. Немає причин для того, щоб бути песимістичним після цих виборів. Я переконаний, і це мій перший меседж для вас, що, безумовно, буде більше викликів для всіх нас – і для України, і для її друзів у Європі. Щось також змінилось і тут, у Києві. Зрештою, буде також нове керівництво нових інституцій. Як захистити наші зусилля, наші ідеї, наші цілі? На мою думку, це – найголовніше питання для усіх українців і усіх європейців", - зазначив президент Європейської ради.

Він заявив, що після нещодавнього саміту лідерів "Великої двадцятки" в Осаці у нього не залишилось сумнівів, що глобальний контекст також буде складнішим і для України, і для Європи.

"Нам потрібно більш ніж коли-небудь бути об’єднаними, рішучими, і забезпечити найтіснішу можливу співпрацю", - додав він.

Як повідомляв УНН, 8 липня у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС.

Українські Національні Новини

Політика