turetskiy-litak-vipadkovo-zaletiv-u-povitryaniy-prostir-ukrayini-nrk

Турецький літак випадково залетів у повітряний простір України — NRK

 • 5167962 переглядiв

КИЇВ. 13 серпня. УНН. Через закритий повітряний простір України 25 липня пролетів літак турецької авіакомпанії BBN Airlines з норвезькими туристами, які прямували з Осло до Анталії. Про це повідомляє норвезький суспільний мовник NRK, передає УНН.

Деталі

Маршрут літака, зафіксували на сайті Flightradar24. Після близько двох годин у повітрі він відхилився від маршруту і пролетів біля Закарпатської та Чернівецької областей, зайшовши у закриту повітряну зону.

Далі він повернувся до повітряного простору Румунії. В турецькій авіакомпанії BBN Airlines підтвердили, що 25 липня їхній Airbus A312-200 змінив початковий маршрут польоту через наближення шторму.

Цитата

«Ми розуміємо занепокоєння, яке викликає цей інцидент, і гарантуємо, що будемо активно вживати заходів, щоб запобігти подібним інцидентам», – повідомив представник BBN Airlines.

Доповнення

Літак був орендований у BBN Airlines іншою турецькою авіакомпанією – Freebird Airlines, яка виконує чартерні рейси. NRK запитав Freebird Airlines, скільки пасажирів було на борту літака та чи були вони проінформовані, що пролетять над Україною.

Також норвезькі журналісти запитали Freebird Airlines, чи сповістили пілоти українську владу перед тим, як залетіти в повітряний простір країни. Компанія не відповіла на жодне з цих питань, зазначивши тільки те, що після інциденту почали внутрішнє розслідування. Українські міністерства оборони та закордонних справ теж не відповіли на запит NRK.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДо кінця року Україна отримає систему ППО SKYNEX – посол Макеєв

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Авіація сил оборони України завдала 10 ударів по ворогу

     • 754549 переглядiв

    Німецьке місто передало Україні три пожежні машини

     • 1033813 переглядiв

    В Туреччині зафіксували два підземні поштовхи

     • 1173854 переглядiв

    рф почала виготовляти власні “шахеди” – Insider

     • 886372 переглядiв