turetska-vlada-vidala-113-orderiv-na-zatrimannya-pidryadnikiv-budivnitstva-budivel-yaki-obvalilisya-pid-chas-zemletrusu

Турецька влада видала 113 ордерів на затримання підрядників будівництва будівель, які обвалилися під час землетрусу

 • 627162 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. В Туреччині було видано 113 ордерів на арешт підрядників у зв'язку з обваленням будівель внаслідок землетрусу. Про це УНН інформує посилаючись на Anadolu.

Деталі

Турецька поліція вже взяла під варту щонайменше 98 людей, включаючи будівельних підрядників. Очікуються нові арешти.

Міністерство юстиції Туреччини наказало прокурорам у 10 постраждалих провінціях створити спеціальні "офіси для розслідування злочинів, пов'язаних із землетрусом".

Хассан Альпаргун, власник компанії, яка займалась будівництвом зруйнованих будівель у місті Адан, був затриманий у суботу в Нікосії на Кіпрі, повідомляє Anadolu. Прокуратура міста Адан оприлюднила ордер на затримання ще 62 осіб.

Мехмет Яшар Йошкун, який є підрядником Rönesans Residence, яка розвалилася в провінції Хатай, також був заарештований в суботу. Йошкуна затримали в аеропорту Стамбула, коли той намагався втекти до Чорногорії.

За даними інформаційного агентства, Ібрагім Мустафа Ункоглу також був затриманий в Стамбулі він був підрядником багатоповерхівки, яка рухнула в епіцентрі землетрусу в місті Газіантеп.

Протягом багатьох років експерти попереджали, що багато нових будівель у Туреччині небезпечні через широку корупцію та державну політику. Ця політика дозволила так звану амністією для підрядників, які порушили стандарти будівництва для стимулювання будівельного буму, в тому числі в сейсмічних небезпечних регіонах.

Доповнення

Щонайменше 6 000 будівель обвалилися після землетрусу 7,8 балів у регіоні, внаслідок чого загинуло понад 33 тисячі людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Генсек НАТО Столтенберг планує піти з посади у жовтні

     • 627883 переглядiв