turechchyna-napravyla-svoi-vynyshchuvachi-f-16-do-rumunii-dlia-uchasti-v-patruliuvanni-chornoho-moria-nato

Туреччина направила свої винищувачі F-16 до Румунії для участі в патрулюванні Чорного моря НАТО

 • 31236 переглядiв

Туреччина розгорнула літаки F-16 в Румунії для участі в чотиримісячній місії НАТО з патрулювання Чорного моря і стримування потенційних повітряних загроз.

Туреччина направила до Румунії групу винищувачів F-16 для патрулювання у складі НАТО повітряного простору чорноморського узбережжя. Про це повідомило об'єднане авіаційне командування НАТО у понеділок, 4 грудня, передає УНН.

Деталі

У повідомленні, поширеному НАТО, зокрема, йдеться:

Чотири винищувачі F-16 ВПС Туреччини прибули на румунську авіабазу Борча поблизу Фетешті. Літаки здійснюватимуть спільне з румунськими та німецькими винищувачами патрулювання повітряного простору НАТО над узбережжям Чорного моря, щоб стримувати потенційні загрози з повітря. Турецькі F-16 будуть у Румунії протягом чотирьох місяців. Давно заплановане розгортання демонструє готовність союзників НАТО підтримувати один одного і зміцнювати колективну оборону альянсу

йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина повідомила НАТО, що приєднання Швеції до зустрічі наступного тижня не буде - Reuters

Виконувач обов'язків офіційного представника НАТО Ділан Уайт заявив, що вітає направлення Німеччиною та Туреччиною додаткових винищувачів у Румунію.

Я вітаю направлення Німеччиною та Туреччиною додаткових винищувачів для місії повітряного патрулювання НАТО в Румунії. Це розгортання є демонстрацією можливостей та рішучості захистити наших людей та території. Військово-повітряні сили НАТО, як і раніше, готові відреагувати на будь-яку загрозу з будь-якого напрямку

 сказав Ділан Уайт.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі