ukenru
tunis-vryatuvav-487-migrantiv-u-perepovnenomu-chovni-bilya-uzberezhzhya

Туніс врятував 487 мігрантів у переповненому човні біля узбережжя

 • 13727 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Міністерство оборони Тунісу заявило, що 487 мігрантів, у тому числі 93 дитини, були врятовані в п'ятницю біля узбережжя північноафриканської країни, коли вони намагалися перетнути Середземне море на шляху до Європи в переповненому човні. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

У заяві міністерства йдеться, що судно вийшло із сусідньої Лівії з мігрантами на борту з Африки, Азії та Близького Сходу.

Рятувальну операцію очолили туніський патрульний катер та кораблі військово-морського флоту та національної гвардії біля острова Керкенна, неподалік міста Сфакс.

У заяві міністерства йдеться, що серед мігрантів були 162 єгиптянини, 104 бангладешці, 81 сирієць, 78 марокканців та інші жителі Пакистану, палестинських територій та кількох африканських країн на південь від Сахари.

Доповнення

Тільки цього року, за оцінками офіційних осіб Організації Об'єднаних Націй, 1 600 людей загинули або зникли безвісти у Середземному морі, що є головним шляхом до Європи для мігрантів, які намагаються потрапити на континент за допомогою контрабандистів.

Найбільш завантажений та смертоносний маршрут для мігрантів до Європи – це центральне Середземномор'я, куди люди їдуть переповненими човнами з Лівії та Тунісу, а в деяких випадках і з Туреччини до Італії. За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, цього року морем до Італії прибуло близько 60 000 людей, і близько 1 200 людей загинули або зникли безвісти під час подорожі.

Українські Національні Новини

Новини Світу