tts-huliver-teper-kupuie-elektryku-z-za-kordonu-shchob-polehshyty-robotu-enerhosystemy-ukrainy

ТЦ "Гулівер" тепер купує електрику напряму з-за кордону, щоб полегшити роботу енергосистеми України

 • 120550 переглядiв

Торгівельно-офісний центр "Гулівер" в Україні перейшов на закупівлю імпортної електроенергії безпосередньо з-за кордону, щоб полегшити роботу української електромережі, яка страждає від російських обстрілів.

Торгівельно-офісний центр "Гулівер" з 11 липня перейшов на імпортну електроенергію і тепер купує її напряму з-за кордону. Таке рішення було ухвалено для того, щоб полегшити роботу енергосистеми України. Про це йдеться у пресрелізі, який є у розпорядженні УНН.

Як зазначається, комплекс один з перших серед ТРЦ і БЦ країни перейшов на закупівлю імпортної електроенергії. Тепер він купує її напряму з чотирьох країн – Словаччини, Польщі, Румунії та Угорщини. Вартість тарифу динамічна та постійно змінюється. Загалом вартість дорожча від звичайного тарифу приблизно на 25%.

"Це дозволить у першу чергу полегшити роботу енергосистеми України, яка ледь не щодня страждає від російських обстрілів. А також бізнесу, який орендує приміщення у ТРЦ або бізнес-центрі, працювати без обмежень електроенергії та графіків відключень", - йдеться у пресрелізі.

Графіки відключень світла по областях поглиблено перевірять на тлі скарг - Держенергонагляд11.07.24, 13:30

Контекст

З кінця березня росія завдала численних ракетно-дронових ударів по українських енергетичних об’єктах, зокрема ТЕС, ГЕС та багатьох підстанціях. Це спричинило дефіцит в енергосистемі і змусило "Укренерго" повернути графіки відключень для населення і бізнесу.

Згідно з постановою Кабміну, промислові споживачі, які за рахунок імпортованої електроенергії покривають 80% свого споживання, не підпадають під графіки обмежень потужності.

Голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький закликав бізнес активніше імпортувати електроенергію для покриття дефіциту в енергосистемі.

Примітка редакції: якщо ваш ТРЦ або бізнес-центр також закуповують імпортовану електроенергію задля полегшення роботи енергосистеми України,  надсилайте інформацію нам на пошту - info@unn.ua.

Популярні

Новини по темі

У Харківській області троє людей підірвалися на вибухівці

 • 25449 переглядiв

Спека у Києві побила три рекорди за день

 • 54098 переглядiв