tsiny-na-kavu-zrostut-cherez-zminy-klimatu-ta-novi-pravyla-yes-bloomberg

Ціни на каву зростуть через зміни клімату та нові правила ЄС -Bloomberg

 • 12553 переглядiв

Ціни на каву продовжать зростати до середини 2025 року через дефіцит пропозиції серед ключових виробників, таких як В'єтнам, провідний світовий виробник робусти.

Ціни на каву продовжуватимуть зростати до середини 2025 року через дефіцит пропозиції серед ключових виробників. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі 

Голова компанії Lavazza Джузеппе Лавацца пояснив, що очікування чергового скорочення виробництва у В’єтнамі, провідному світовому виробнику робусти, підігріває різке зростання цін на сорт бобів, який використовується в сумішах та еспресо.

Він додав, що через низький урожай цього року обсмажувачі платили на 1000 доларів вище ф’ючерсних цін. Разом з тим, занепокоєння щодо наступного врожаю посилюють побоювання після того, як на початку цього року спекотна та суха погода в деяких частинах В’єтнаму пошкодила кавові дерева.

Також Джузеппе Лавацца пояснив, що "багато гравців купують каву трохи раніше", оскільки до кінця року почне діяти Регламент Європейського Союзу про вирубку лісів. Таким чином підприємці хочуть обійти вимогу доводити, що їхні ланцюжки постачання не пов’язані з землею, де проводились вирубки після 2020 року.

Безперечно, кава, яку збираються купувати європейські обсмажувачі, коштуватиме набагато дорожче. Компанії кавової індустрії стикаються з дуже сильними зустрічними вітрами

- впевнений голова компанії Lavazza.

Нагадаємо

У березні цього року ф’ючерси на какао підскочили до безпрецедентної позначки в 10 000 доларів за тонну.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    З російської окупації врятували ще сімох дітей

     • 17377 переглядiв