ukenru
tsini-na-svininu-zrosli-na-6

Ціни на свинину зросли на 6%

 • 29096 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. З початку року українські виробники свинини збільшили ціни на 5,8%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Деталі 

Так, у січні вартість 1 кілограму свинини (свіжого чи охолодженого) була в середньому 62,8 грн, тоді як у травні вже 66,5 грн (+5,8%).

Також наростили ціни на продукт виробники яловичини – на 4,3%.

Окрім того, збільшили вартість продукту виробники масла вершкового (+5,5%), молока (+4,3%), сирів твердих (+4,7%).

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грам на тиждень.

Довідково

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Економіка