ukenru
tsini-na-palne-do-kintsya-roku-budut-nizhchimi-za-torishni-nbu

Ціни на пальне до кінця року будуть нижчими за торішні - НБУ

 • 11011 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Ціни на паливо до кінця року будуть нижчими, ніж минулого року, через міцний курс гривні, а овочі будуть дорожчати через низьку пропозицію. Про це заявив голова Нацбанку Яків Смолій на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Базова інфляція уповільнюватиметься до кінця 2019 року суттєвіше, ніж передбачалося раніше, а ціни на паливо залишатимуться нижчими минулорічних через міцніший обмінний курс гривні. З іншого боку, на ціни в бік зростання буде тиснути вплив несприятливих погодних умов на пропозицію овочів. Відповідно, зважаючи на взаємокомпенсуючий вплив цих чинників, прогноз Національного банку з інфляції на кінець 2019 року є незмінним", - зазначив Смолій.

За його словами, подальше уповільнення інфляції до 5% у 2020-2021 роках, як і цього року, зумовлюватимуть досить жорсткі монетарні умови. Навіть за поступового зниження облікової ставки її реальне значення залишатиметься високим з огляду на поліпшення інфляційних очікувань.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що ціни на овочі в Україні почнуть зростати вже наприкінці вересня, тоді як вартість м'яса і молочних продуктів буде стабільною.

Українські Національні Новини

Економіка