ukenru
tsini-na-orendu-zhitla-v-kiyevi-vpali-mai-zhe-vdvichi-ekspert

Ціни на оренду житла в Києві впали майже вдвічі - експерт

 • 409825 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. У Києві майже вдвічі впали ціни на оренду житла. Наразі є запит на невеликі та недорогі квартири. Про це повідомила експерт у сфері нерухомості Лариса Ставинога в коментарі УНН.

Цитата

«Оренда вже активна, вже багато здійснюється угод. Запит є на невеликі та недорогі квартири. Ціна на оренду впала майже удвічі. Удвічі нижча стала, ніж була до воєнного стану», - сказала Ставинога.

Деталі

За її словами, наразі є хвиля, коли люди, до прикладу, з Харкова виїжджають й шукають собі одно- чи двокімнатні квартири в оренду.

Окрім того, вона додала, що купівлі та продажі нерухомості немає, тому що не працюють реєстри.

«Поки Мін'юст реєстру не відкриє - нотаріусам руху не буде», - додала вона.

Член правління Професійної асоціації рієлторів та сертифікованих аналітиків Ірина Ткаченко розповіла, що чинні договори оренди, які працюють на сьогодні, не розривалися, вони адаптуються до воєнного стану.

«У березні переважна більшість орендодавців не брали оренду плату зі своїх орендарів. Потім адаптували до стану. Ми завжди прописуємо зараз в договорах, адаптуємо вартість до стану і пишемо про те, що при зміні ситуації, при зміні воєнного стану повертаємося до орендної ставки, яка діяла, або вже до переглянутої», - сказала Ткаченко.

Деталі

За її словами, найбільше впала вартість оренди на околицях Києва.

«У тих районах, які були близькі до зони бойових дій, - Академмістечко, Борщагівка. Тобто, околиці правого берега», - сказала Ткаченко.

Доповнення

19 квітня повідомлялося, що міністр юстиції України Денис Малюська анонсував, що найближчими днями буде відкритий ринок нерухомості та буде змога оформляти значно більше реєстраційних дій.

Українські Національні Новини

Економіка