tsini-na-gaz-u-yevropi-padayut-na-tli-poslablennya-zanepokoyen-schodo-vidobutku-v-izrayili

Ціни на газ у Європі падають на тлі послаблення занепокоєнь щодо видобутку в Ізраїлі

 • 113832 переглядiв

Деталі

Базові контракти впали після втрати 3% минулого тижня. У вихідні Ізраїль наказав Chevron відновити видобуток на своєму головному родовищі Тамару, яке було закрито минулого місяця після атаки бойовиків ХАМАС 7 жовтня. У результаті постачання до сусіднього Єгипту було зупинено, що обмежило його можливості постачати скраплений природний газ до Європи.

Цього тижня в деяких частинах Європи очікується вітряна погода і температура вища за сезонну норму, що також вплине на ціни. Вітрові електростанції покрили понад 50% енергетичного балансу Великої Британії рано-вранці в понеділок, при цьому для Ірландії та Великої Британії було оголошено погодні попередження, оскільки нещодавно названий шторм "Дебі" розгортається в цьому районі.

Попри те, що напередодні зими континент перебуває у відносно стабільному стані (сховища газу заповнені більш ніж на 99%), вказує видання, він залишається вразливим до перебоїв у постачанні та невизначених перспектив попиту. Європа все ще працює над забезпеченням своєї енергетичної безпеки після того, як минулого року росія скоротила поставки газу трубопроводами, що призвело до рекордного зростання цін.

Очікується, що європейські ціни на газ будуть відносно стабільними до 2024 року.

Наразі аналітики Goldman Sachs Group очікують, що європейські ціни на газ залишаться «без змін» у найближчі кілька місяців. Але «перебої в постачаннях, холодніша зима і зниження охорони навколишнього середовища є ризиками для нашого прогнозу», ідеться у замітці дослідників під керівництвом Саманти Дарт.

Хоча промислове використання газу в 2023 році, як вказано, залишалося незначним, порівняно з попереднім роком у секторі спостерігається деяке зростання споживання, і, на думку аналітиків Goldman, ця тенденція, як очікується, посилиться у четвертому кварталі. За їхніми словами, у разі перебоїв у постачаннях ціни на газ можуть зрости до рівня, що стимулює перехід на мазут або дистиляти, що може статися, якщо вони досягнуть рівня від 60 до 90 євро за мегават-годину.

До 9:04 ранку в Амстердамі газ на найближчий місяць, європейський стандарт, торгувався на 1,8% нижче за ціною 45,81 євро за мегават-годину. Еквівалентний контракт у Великій Британії знизився в ціні на 1,7%.

Доповнення

Як зазначали у Міненерго, вдалось залучити міжнародних трейдерів до зберігання газу в українських газових сховищах.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Угорщина продовжує блокувати транш військової допомоги ЄС Україні

     • 85292 переглядiв

    FAVBET Tech увійшли у топ ІТ-компаній, що найбільше підтримують Україну

     • 70871 переглядiв