tsina-na-zoloto-dosiahla-novoho-rekordu-ponad-213539-dolariv-za-untsiiu

Ціна на золото досягла нового рекорду - понад 2100 доларів за унцію

 • 35242 переглядiв

Золото піднялося до історичного максимуму - спотові ціни перетнули межу 2100 доларів за унцію; при цьому, глобальний ажіотаж на злитки, схоже, продовжиться.

Дорогоцінний метал побив свій попередній рекорд, встановлений у серпні 2020 року, на тлі зростання очікувань щодо зниження ставок у США. Про це повідомляє УНН із посиланням на Bloomberg.

Деталі

У понеділок ціна на золото зросла до рекордного рівня 2135 доларів США, що значно вище попереднього історичного максимуму в 2075 доларів США. Тенденція зростання ціни золота була посилена низкою даних, що свідчать про уповільнення інфляції в США, а також впливом припущень, що Федеральна резервна система (ФРС) США може знизити процентні ставки. Останнє підкріплюється зокрема коментарями голови ФРС Джерома Пауелла, - відповідну інформацію трейдери розпізнали як "зелене світло" аби посилити активність у придбанні безпечних цінностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Польщі до Львова повернули відреставровану скульптуру Скорботного Христа

Як вказує Bloomberg, сьогоднішня міцність дорогоцінного металу була також підкріплена більш значним спектром факторів: від хвилі закупівель урядами і центральними банками до геополітичної невизначеності, оскільки 41% населення планети має піти на вибори наступного року.

Золото є відповіддю на багато речей на даний момент - чи то продовження інфляції, чи то зниження ставок, чи то невизначеність з дуже дорогими війнами, що тривають

- пояснює Джо Харменджян, портфельний менеджер Tiberius Group AG.

Довідка

Згідно з висновком аналітиків, золото подорожчало більш ніж на 600% з початку нового тисячоліття, але ціна все ще залишається нижче максимуму в 850 доларів (з поправкою на інфляцію), який був досягнутий в січні 1980 року.

Доповнення

Як пише видання CNBC, ціни на жовтий метал зростають вже два місяці поспіль. На це впливає війна між Ізраїлем та ХАМАС. Золото, як правило, добре працює в періоди економічної та геополітичної невизначеності завдяки своєму статусу надійного засобу збереження вартості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення безпеки операцій: fintech-експерт дав прогноз розвитку ШІ у банківській сфері

Ігор Тележніков

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Кривий Ріг зазнав ракетного удару: що відомо

     • 38809 переглядiв

    Штучний інтелект зможе виявляти "шахрайські" вина - Guardian

     • 51413 переглядiв