tsey-tizhden-pokazav-mi-distanemo-voroga-u-chornomu-mori-y-na-teritoriyi-krimu-zelenskiy

Цей тиждень показав: ми дістанемо ворога у Чорному морі й на території Криму – Зеленський

 • 146124 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Тиждень, що минув, показав, що українські військові можуть дістати окупантів будь-де, де б вони не перебували. Про це сказав у вечірньому зверненні президент Зеленський, передає УНН.

Цитата

«Наші сили безпеки і оборони дадуть відповідь російській армії на удари по Херсону й селам Херсонщини. Так, як це завжди відбувається. Цей тиждень показав, що й у Чорному морі, і на території Криму, і будь-де ще ми дістанемо окупанта», — сказав Зеленський.

Деталі

Також Зеленський на річницю звільнення Херсона подякував всім, хто протистояв ворогу.

«Сьогодні – річниця звільнення міста, і я вдячний усім, хто згадував, як херсонці протистояли окупанту, як чекали на повернення українського прапора і як зустрічали наших воїнів. Я дякую всім, хто сьогодні вшанував памʼять тих, хто віддав своє життя, щоб Херсон, як і вся наша держава, був вільним. Дуже важливо пам’ятати, хто і як боровся заради України, хто і як рятував життя людей і нашої держави», — додав президент.

Напередодні глава держави підписав указ про державні нагороди для воїнів і цивільних, які відзначилися під час захисту Херсонщини.

Доповнення

Зеленський зазначив, що спілкувався у суботу із президентом Польщі Дудою і привітав поляків зі святом незалежності.

«Друге, про що важливо сказати сьогодні. Говорив сьогодні з Президентом Польщі Дудою. Хороша розмова. Я привітав Анджея та всіх поляків зі святом незалежності Польщі. Цей день для Польщі так само важливий, як для нас, українців. Історія наших народів переплетена і в цьому – як була відновлена незалежність наших держав, як ми дбаємо зараз, щоб її захистити. Україна й Польща мають бути разом, щоб наші люди завжди були вільними. Я дякую Анджею за добрі слова сьогодні про Україну й українців. Дякую за всю надзвичайно вагому підтримку Польщі для нашої держави та людей», — сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Союзництво між Україною та Польщею у Євросоюзі та НАТО посилить європейську єдність - Зеленський привітав поляків з Днем незалежності

Окрім того, він поінформував про процес евакуації українців із сектора Гази.

«Продовжуємо евакуацію громадян України із сектора Газа. Буквально весь день триває ця робота. Майже щогодини змінюється кількість тих, кого вдалося врятувати. Вже 214 наших людей. Також допомагаємо громадянам Молдови. Очікуємо, що ця кількість зросте», — підсумував своє звернення Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Гази вночі евакуювали ще 11 українців - посол

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Флот морських дронів за рік уразив 7 суден рф

     • 127741 переглядiв

    Щонайменше 40% ВПО живуть лише на виплати від держави - Верещук

     • 135609 переглядiв

    Прикордонники підняли прапор в "сірій зоні" на Харківщині

     • 271967 переглядiв