ukenru
tsentr-protidiyi-dezinformatsiyi-sprostuvav-feyki-pro-situatsiyu-iz-sillyu-v-ukrayini

Центр протидії дезінформації спростував фейки про ситуацію із сіллю в Україні

 • 185596 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Після ворожих обстрілів підприємства "Артемсіль" з'явилося багато фейків про подорожчання та дефіцит солі. Центр протидії дезінформації при РНБО України спростував найпоширеніші, передає УНН.

У Центрі протидії дезінформації повідомляють, що заклики про потребу закупати сіль та заяви, що її ніде не буде в продажу – це фейк.

Цитата

"Через обстріли окупантів та небезпеку для життя працівників, держпідприємство "Артемсіль", розташоване в місті Соледар Донецької області, у квітні зупинило виробництво солі. Але у великих мережевих супермаркетах залишається запас солі в декілька тисяч тонн", - йдеться в повідомленні.

Наступний фейк – це те, що сіль подорожчала в декілька разів.

"Через великий попит та "можливість заробити" в роздрібних магазинах та на ринках штучно завищують ціну на сіль. Але саме масоване придбання солі у великій кількості й призводить до дефіциту та подальшого підвищення цін!" - пояснили в Центрі протидії дезінформації.

Також в ЦПД спростували інформацію, що виробники ковбас та заводи з консервації викупили всю сіль.

"Виробники ковбас та копченостей використовують імпортну спеціально підготовлену сіль. Великі виробники, окрім власних запасів солі на складах, уклали додаткові угоди про постачання солі з-за кордону", - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технолог розповіла, як дефіцит солі вплине на виробництво

Контекст

Найбільше у Європі підприємство з видобутку солі, ДП "Артемсіль", через бойові дії зупинило роботу й відвантажило всі запаси готової продукції. В Україні заговорили про можливий дефіцит солі, ціни почали зростати, а громадяни – скаржитися на відсутність товару в магазинах.

Українські Національні Новини

Суспільство