ukenru
tsentr-protidiyi-dezinformatsiyi-oprilyudniv-dobirku-feykiv-ta-manipulyatsiy-vid-rosiyi

Центр протидії дезінформації оприлюднив добірку фейків та маніпуляцій від росії

 • 129439 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкиди, що окупанти згенерували станом на ранок 20 квітня. ЦПД оприлюднив їх у Telegram, пише УНН.

Деталі

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації, зібраних ЦПД при РНБО виглядає так:

• російські пропагандисти повідомили, що «рф заявила в ООН про використання українськими бойовиками 8 автомобілів ОБСЄ». Водночас наголошується, що «організація замовчувала факти загарбання її автомобілів». Наголошується, що це – фейк.
• Попри те, що пропагандисти заявили про евакуацію понад 140 осіб з території «Азовсталі», міноборони рф повідомило, що 19 квітня гумкоридором ніхто не скористався. «Причиною цього стало те, що Київ обманює свій народ, переконуючи у відсутності можливості евакуації». Наголошується, що це – маніпуляція.
• ЗМІ рф повідомили про «виявлення документів, що доводять невиконання Києвом міжнародних зобов’язань з видачі злочинців, у тому числі тих, що брали участь в операції на Донбасі та перебувають у міжнародному розшуку». Наголошується, що це – дезінформація.

Доповнення

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України заявили, що рф заперечує присутність великої кількості цивільних на маріупольській "Азовсталі" і веде цю дезінформаційну кампанію для приховування чергового воєнного злочину.

Українські Національні Новини

Суспільство