tse-vykhid-zelenskyi-zaklykav-ssha-nadaty-kredyty-ta-litsenzii-dlia-vyrobnytstva-zbroi

"Це вихід": Зеленський закликав США надати кредити та ліцензії для виробництва зброї

 • 28081 переглядiв

Зеленський закликає США надати пільгові кредити та ліцензії на виробництво зброї, наголошуючи на нагальній необхідності посилення підтримки для зміни ходу війни.

Президент Володимир Зеленський закликає західних союзників, зокрема США, надати Україні вигідні кредити і контракти для виробництва зброї.  Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю в четвер агенції Associated Press на Харківщині, повідомляє УНН.

Деталі

Зазначається, що Президент України зосередився на нарощуванні внутрішнього виробництва зброї. На це виділяється значна частина бюджету України, але нинішніх обсягів виробництва далеко не достатньо, щоб переломити хід війни.

Тому Зеленський звертається до західних союзників, зокрема до США, з проханням надати вигідні кредити і контракти для виробництва  озброєння.

"Це вихід", - сказав Зеленський, додавши, що ніщо так не лякає Росію, як самодостатня у військовому відношенні Україна.

Під час останньої зустрічі з президентом США Джо Байденом, членами Конгресу та іншими високопосадовцями Зеленський звернувся до них із проханням надати Україні дешеві кредити та ліцензії на виробництво американської зброї.

Дайте нам ці можливості, і ми будемо будувати. Скільки б зусиль і часу це не потребувало, ми зробимо це, і зробимо дуже швидко

- наголосив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський попередив, що без достатньої допомоги Україні росія може націлитися на країни НАТО: "Тоді американські діти будуть воювати"

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МОЗ: за тиждень через COVID-19 померли понад 50 людей

     • 28016 переглядiв

    Вступна кампанія 2023 року завершена - МОН

     • 23012 переглядiв