ukenru
tse-stane-katastrofoyu-dlya-vsogo-svitu-premyer-britaniyi-pro-naslidki-vtorgnennya-rosiyi-v-ukrayinu

Це стане катастрофою для всього світу: прем'єр Британії про наслідки вторгнення Росії в Україну

 • 36831 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон під час відповідей на запитання членів Палати громад заявив, що вторгнення російських військ на територію України призведе до катастрофи для всього світу. Про це УНН повідомляє з посиланням на трансляцію засідання.

Цитата

"Я сказав президенту Путіну в понеділок те, з чим всі в "Великій сімці" і в більшості країн погоджуються: якщо Росія буде настільки безрозсудною і божевільною, щоб здійснити вторгнення на суверенну територію України, тоді буде введений надзвичайно жорсткий пакет економічних санкцій, складений нашими союзниками, Великою Британією і друзями по всьому світу", - заявив Джонсон.

Деталі

Він додав, що Україна отримає підтримку, а НАТО, у свою чергу, посилить свої сили в країнах, що межують з Україною.

“Як я сказав Путіну, я вірю, що будь-яка така дія стане катастрофічною не тільки для Росії і України, але і для світу", - додав Джонсон.

Додамо

Низка західних лідерів, у тому числі президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц, в останні дні говорили з Путіним, щоб передати повідомлення про те, що Захід накладе набагато жорсткіші санкції, ніж в останні роки, у разі російського вторгнення. За словами людей, знайомих з планами, це можуть бути кроки з відключення великих російських банків від західної фінансової системи SWIFT, а також потенційне зобов'язання Німеччини не вводити в експлуатацію газопровід "Північний потік - 2" з Росії.

Однак Bloomberg повідомив, що провідні країни Європейського Союзу противляться прагненню швидкого напрацювання конкретних санкцій, які будуть накладені на Росію, якщо вона вторгнеться в Україну.

Дехто в ЄС стверджує, що оприлюднення варіантів санкцій дасть російському лідеру Володимиру Путіну "бійку, яку він шукає".

Українські Національні Новини

Політика