ukenru
tse-buv-lyudskiy-faktor-tenisist-dzhokovich-prokomentuvav-nadannya-khibnoyi-informatsiyi-pid-chas-vyizdu-do-avstraliyi

"Це був людський фактор": тенісист Джокович прокоментував помилку в документах для в'їзду в Австралію

 • 15140 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Сербський тенісист і перша ракетка світу Новак Джокович опублікував на своїй сторінці в Instagram пост, в якому пояснив ситуацію із наданням помилкової інформації в документах під час в'їзду до Австралії, інформує УНН.

Цитата

"Щодо моєї декларації про подорожі, мої представники подали її від мого імені, про що я повідомив співробітників імміграційної служби після прибуття, і мій агент щиро вибачається за адміністративну помилку, пов'язану з позначкою неправильного поля про мою попередню подорож до приїзду до Австралії. Це був людський фактор, і точно ненавмисна помилка. Ми живемо у скрутні часи в умовах глобальної пандемії, і іноді можуть виникати такі помилки. Сьогодні моя команда надала уряду Австралії додаткову інформацію, щоб прояснити це питання", — написав Джокович.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Novak Djokovic (@djokernole)

Нагадаємо

Джоковича затримали 5 січня ввечері в аеропорту Мельбурна через проблеми з документами.

Наступного дня австралійська влада анулювала візу сербському тенісисту, який прилетів до країни, щоб взяти участь у чемпіонаті Australian Open.

За словами міністра охорони Здоров'я Австралії Грега Ханта, причиною скасування візи стало те, що спортсмен не надав доказів законного медичного звільнення від вакцинації проти COVID-19.

10 січня Джокович виграв апеляцію про депортацію з Австралії.

Згодом стало відомо, що тенісиста підозрюють у наданні хибних відомостей у декларації для в'їзду в Австралію.

У документі йдеться, що до прибуття в Австралію Джокович протягом двох тижнів не відвідував інші країни. Проте в цей період він встиг побувати в Іспанії. Як зазначали, надання неправдивих даних у декларації  — серйозне порушення, за яке загрожує ув'язнення до 12 місяців.

Українські Національні Новини

Новини Світу