tse-bula-demonstratsiya-protestu-a-ne-povalennya-vladi-u-rf-prigozhin-zrobiv-pershu-zayavu-pislya-vidmini-zakolotu

Це була демонстрація протесту, а не повалення влади у рф: пригожин зробив першу заяву після відміни "заколоту"

 • 1182698 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Ватажок чвк "вагнер" євген пригожин назвав "заколот" вагнерівців "маршем справедливості" і заявив, що це була демонстрація протесту, а не повалення влади в рф. Також вони в такий спосіб показали нібито "майстер-клас" яким чином мало виглядати 24 лютого 2022 року, передає УНН.

Цитата

"Метою походу було не допустити знищення чвк "вагнер" і притягнути до відповідальності всіх осіб, які своїми непрофесійними діями вчинили величезну кількість помилок під час сво…Ми не дійшли близько 200 км до москви, пройшовши 780 км в одному та іншому напрямку", - завив пригожин.

Він сказав, що на те, що вони вирішили припинити "марш справедливості", вплинуло два фактори.

"Перший фактор – це те, що не хотіли пролити російську кров. Другий фактор – ми йшли для демонстрації свого протесту, а не для повалення влади в країні", - стверджує пригожин.

Також він заявив, що вони нібито показали майстер-клас, як повинно було виглядати 24 лютого 2022 року, коли росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: пригожин планував виклик військовому керівництву рф протягом тривалого часу – CNN

Крім того, він підтвердив, що вирішити ситуацію мирним шляхом запропонував саме лукашенко.

"У цей час лукашенко простягнув руку і запропонував знайти шляхи вирішення для подальшого функціонування чвк "вагнер" у законній юрисдикції", - розповів пригожин.

Також пригожин стверджує, що їхній "марш справедливості" засвідчив серйозні проблеми з безпекою по всій території росії.

Він заявив, що під час "заколоту" було поранено кілька бойовиків "вагнера". Загинули двоє кадрових військових, які перейшли на бік заколотників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: пригожин залишається під слідством у справі про "заколот"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський відвідав бійців угруповання військ "Хортиця"

     • 713423 переглядiв

    Військові навчання у білорусі продовжено до 2 липня

     • 613239 переглядiв