tsakhal-ne-planuie-trymaty-soldativ-u-sektori-hazy-pislia-zakinchennia-viiny-navit-yakshcho-izrail-zberezhe-kontrol

ЦАХАЛ не планує тримати солдатів у Секторі Гази після закінчення війни, навіть якщо Ізраїль збереже контроль

 • 1548 переглядiв

Нетаньяху каже, що Ізраїль хоче знищити ХАМАС, звільнити його заручників і дати Газі інше майбутнє. Він також заявив, що Ізраїль повинен зберегти військову відповідальність в Газі в осяжному майбутньому

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль прагне зробити три речі в Газі: знищити ХАМАС, звільнити ізраїльських заручників, яких він утримує, і дати Газі інше майбутнє. Нетаньяху зазначив, що Ізраїль повинен зберігати "загальну військову відповідальність" у Газі "в осяжному майбутньому". Про це із посиланням на його інтерв’ю в NPR, пише УНН.

Цитата

Як тільки ми переможемо ХАМАС, ми повинні переконатися, що не буде нового ХАМАС, немає відродження тероризму, і зараз єдиною силою, яка здатна забезпечити це, є Ізраїль

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху

Деталі

Нетаньяху додав, що "там має бути цивільний уряд", але відмовився сказати, хто це має бути, на його думку.Водночас він додав: "Мені здається, я знаю, хто це не може бути — це не можуть бути люди, які займаються фінансуванням тероризму та насадженням тероризму".

Незрозуміло, хто замінить ХАМАС на посаді уряду. Махмуд Аббас, лідер Палестинської адміністрації, яка керує Західним берегом, сказав, що він не зацікавлений, і Ізраїль також цього не хоче.

Ізраїльський військовий офіцер заявив NPR на початку листопада, що певна комбінація "місцевих і міжнародних" сил повинна керувати Газою, але кандидатів на цю роль не з’явилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВ Ізраїлі кажуть, що продовжать війну до повного знищення ХАМАС

Нетаньяху порівняв ситуацію в Газі з окупацією союзниками Німеччини та Японії після Другої світової війни, після їх капітуляції, для адміністративних і реабілітаційних цілей (проте такий крок Ізраїлю, ймовірно, був би одностороннім).

І він закликав до "культурних змін" у Газі, подібних до тих, що відбулися в Німеччині та Японії, коли ці країни перейшли від авторитарного правління до демократії після капітуляції перед союзниками. Він додав, що будь-який уряд у Газі повинен боротися з тероризмом, а не фінансувати його.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 28732 переглядiв