try-zahyblykh-vidkliuchennia-elektroenerhii-cherez-sylni-snihopady-v-bolharii-rumunii-ta-moldovi

У Болгарії, Румунії та Молдові сильні снігопади: є загиблі та постраждалі

 • 35242 переглядiв

Сильні снігові бурі в Болгарії, Румунії та Молдові призвели до загибелі трьох людей, знеструмили понад 400 населених пунктів і порушили транспортне сполучення, спричинивши численні перекриття доріг.

Сильні снігопади у Румунії, Болгарії та Молдові призвели до відключень електроенергії та транспортних колапсів, що найменше три людини загинуло. Про це повідомляє Associated Press, пише УНН.

Деталі

У Молдові в неділю через снігопад загинула одна людина, авто злетіло з дороги та врізалося в дерево.

Ми неодноразово звертаємось до водіїв не виїжджати на дорогу з неекіпірованими автомобілями та їздити на низькій швидкості,

- йдеться у заяві молдовської поліції.

Водночас у Румунії понад 400 населених пунктів постраждали від відключень електроенергії. У східних повітах Констанца, Тулча, Галац і Браїла оголосили червоний рівень небезпеки. У чотирьох округах були закриті деякі місцеві та національні дороги.

У Болгарії потужні зимові шторми також принесли сильний снігопад і спонукали уряд оголосити в неділю надзвичайний стан у значній частині країни. За словами прем'єр-міністра Ніколи Денкова, у неділю понад 1000 населених пунктів, переважно на північному сході Болгарії, залишилися без світла.

Також за останню добу в результаті дорожньо-транспортних пригод загинуло двоє людей і 36 отримали поранення. Сильний вітер повалив дерева та лінії електропередач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині через негоду знеструмлено 44 повітряних ліній та понад тисячу трансформаторних підстанцій

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі