try-oblasti-ukrainy-rozrobliaiut-zakhody-adaptatsii-do-speky-shcho-vidomo

Три області України розробляють заходи адаптації до спеки: що відомо

 • 22100 переглядiв

У трьох пілотних областях - Миколаївській, Івано-Франківській та Львівській - розробляються стратегії адаптації до зміни клімату та високих температур, включаючи заходи з протидії наслідкам спекотної погоди.

У трьох експериментальних регіонах країни ведеться робота над створенням стратегій пристосування до високих температур. Ці області розробляють комплекс заходів для протидії наслідкам спекотної погоди. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив глава Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передає УНН.

"Ми працюємо з трьома областями - Миколаївська, Івано-Франківська та Львівська, розробляємо з ними стратегію адаптації до змін клімату саме по цих трьох пілотних областях. Маємо певні 3 сценарії, які будуть, і розробляємо заходи - як розвиватися і зростати в таких кліматичних умовах", - розповів Руслан Стрілець.

За його словами, коштів на реалізацію таких заходів треба багато, але одна країна не потягне такі зміни, тому важливо мати спільний трек з іншими країнами.

Раніше

Як повідомляв УНН, Стрілець заявив, що аномальна спека в країні є наслідком зміни клімату, спричиненої антропогенним впливом на навколишнє середовище.

Аномальна спека в Україні: у Міндовкілля назвали причини кліматичної кризи12.07.24, 19:46

Популярні

Новини по темі

У МАГАТЕ засудили ракетну атаку рф по “Охматдиту”

 • 70189 переглядiв