ukenru
troye-pleminnikiv-prezidenta-tadzhikistanu-zhorstoko-pobili-ministra-okhoroni-zdorovya-pislya-smerti-materi

Троє племінників президента Таджикистану жорстоко побили міністра охорони здоров’я після смерті матері

 • 27851 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Троє племінників президента Таджикистану Емомалі Рахмона жорстоко побили міністра охорони здоров’я та інших високопосадовців після смерті матері. Про це пише УНН з посиланням на таджицьку службу Радіо Свобода.

Деталі

Інцидент трапився ввечері 20 липня, відразу після смерті рідної сестри таджицького президента Курбонбі Рахмонова від COVID-19.

В результаті побиття міністр охорони здоров'я і соціального захисту населення Таджикистану Джамоліддін Абдуллозода і керівник Медичного центру при виконавчому апараті глави держави Холмахмад Рахимзода отримали серйозні травми.

Рідна сестра президента Таджикистану Емомалі Рахмона - 64-річна Курбонбі Рахмонова пішла з життя 20 липня.

Повідомляється, що у жінки був коронавірус і вона проходила лікування в Медичному центрі при виконавчому апараті президента Таджикистану.

За дві години до смерті сестри президента іноземні фахівці назвали спосіб лікування паціенкі таджицькою лікарями неправильним. Цей висновок викликав лють і обурення дітей Курбонбі Рахмонова: Фахріддін, Фаррух і Зіёдалі Сафарова. Вони відразу після смерті матері напали на лікарів і присутніх медиків-чиновників. Заспокоїти їх зумів лише Рустам Емомалі, старший син президента.

Найбільше в результаті побиття постраждав глава МОЗ Джамоліддін Абдуллозода, який отримав сильний удар в щелепу, у керівника Медичного центру при виконавчому апараті президента Холмахмада Рахимзода - травма голови, додав співрозмовник Радіо Озоді. Інші лікарі отримали легкі травми.

Відзначимо, що міністр охорони здоров'я Джамоліддін Абдуллозода не був присутній на прес-конференції відомства і при передачі Сполученими Штатами Таджикистану 1,5 мільйона доз вакцини Moderna.

Доповнення

Зокрема, відомо, що Шодіхон Джамшед, заступник голови МОЗ, 26 липня на зустрічі з журналістами сказав, що міністр Абдуллозода знаходиться у службовому відрядженні за межами Таджикистану питання про можливе побиття голови МОЗ назвав чутками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Таджикистані вакцинацію для дорослих зробили обов'язковою

Українські Національні Новини

Новини Світу