tropichniy-tsiklon-judy-obrushivsya-na-vanuatu-i-sche-odin-na-pidkhodi

Тропічний циклон Judy обрушився на Вануату. І ще один на підході

 • 963037 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Тропічний циклон Judy пронісся Вануату на островах Тихого океану, зливами і сильним вітром. Влада евакуювала жителів зі столиці Порт-Віла. Про це пише УНН з посланням на АР.

Деталі

Рухаючись на південь, циклон категорії 3 був виявлений на північ від Порт-Віла о 7-й ранку за місцевим часом у середу.

Департамент метеорології та геологічних небезпек Вануату попередив про руйнівний ураганний вітер зі швидкістю 150 кілометрів на годину з поривами до 200 км/год.

Влада оголосила "червоний рівень" небезпеки в Порт-Віла та деяких інших регіонах. У 2015 році столиця сильно постраждала від тропічного циклону "Пем" 5-ї категорії, внаслідок якого загинуло 24 особи.

Розташована на схід від Австралії та північ від Нової Зеландії, Вануату складається з 83 островів і налічує близько 330 000 осіб.

Руйнівні вітри Judy виривали з корінням дерева, а зливи викликали повені і затопили будинки. Надходили повідомлення про відключення електроенергії у столиці, закрито школи та підприємства.

Air Vanuatu скасувала всі внутрішні та міжнародні рейси, але заявила, що планує відновити обслуговування у четвер.

Австралійське метеорологічне бюро заявило, що виявило другу погодну систему, яка може відстежуватися через Вануату, формуючись на схід від штату Квінсленд.

Частини Нової Каледонії, острівної держави французької території у південній частині Тихого океану, також можуть постраждати від двох штормів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    рф висунула умови продовження "зернового коридору"

     • 2518335 переглядiв

    У США схвалили законопроєкт про заборону TikTok

     • 1063903 переглядiв

    Комуністична партія В'єтнаму висунула нового президента

     • 1001347 переглядiв