ukenru
trasu-lisichansk-bakhmut-rashisti-ne-kontrolyuyut-ale-silno-obstrilyuyut-golova-ova

Трасу Лисичанськ-Бахмут рашисти не контролюють, але сильно обстрілюють – голова ОВА

 • 166466 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. У Сєвєродонецьку точаться запеклі бої: трасу Лисичанськ-Бахмут російські загарбники не контролюють, але сильно обстрілюють. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає УНН.

Цитата

"Бої йдуть самі запеклі в Сєвєродонецьку. Ми чули вже неодноразово, що всі там заявляли, і російські командування військові, і окремо кадирівці, що все місто повністю контролюють, але чомусь вони там гинуть досі й досі там тривають бої. Формулювання, що хтось буде здавати місто Сєвєродонецьк, ніхто взагалі не буде здавати навіть якщо доведеться нашим військовим відійти на більш укріпленні позиції, тому що певний час просто обстрілюється все там постійно. Це не буде означати, що хтось "здає" місто. На сьогодні бої тривають в місті", - розповів Гайдай.

Деталі

За словами голови ОВА, трасу Лисичанськ-Бахмут росіяни не контролюють, але сильно обстрілюють.

"Стратегічне завдання так само для російської армії – це контролювати цю трасу, тобто повністю виставити там свої блокпости й тримати її на 100% на контролі. Трасу вони обстрілюють, але не контролюють. Я можу сказати, що їхати по цій трасі це майже на 90%, а можливо і більше – потрапити під обстріл. Ми не користуємося цією трасою, в нас є інші шляхи, яким чином доставляти гуманітарні вантажі та евакуйовувати людей", - сказав Гайдай.

Окрім того, він повідомив, що плани рашистів не змінилися, вони "хочуть" до 10 червня захопити Сєвєродонецьк та "дорогу життя".

"На це кинуто всі рашистські сили. До того ж орки знову планують форсувати річку Сіверський Донець, аби створити плацдарм для наступу", - повідомив Гайдай.

Доповнення

росіяни щосили намагаються захопити Сєвєродонецьк і "перерізати" трасу "Лисичанськ-Бахмут".

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що українські військові "тримають" Сєвєродонецьк, але з кожним днем це робити дедалі важче.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП