tramp-zaiavyv-shcho-yakshcho-vin-peremozhe-to-amerykantsiam-bilshe-ne-dovedetsia-holosuvaty-na-vyborakh-reaktsiia-suspilstva

Трамп заявив, що якщо він переможе, то американцям більше не доведеться голосувати на виборах: реакція суспільства

 • 20613 переглядiв

Дональд Трамп на зустрічі з християнами закликав їх голосувати зараз, щоб не голосувати через 4 роки. Це викликало критику з боку демократів, які вбачають у цьому загрозу демократії.

Кандидат на крісло президента в США Дональд Трамп на одному із своїх заходів звернувся до християн, проголосувати на виборах зараз, аби через 4 роки не голосувати знову. Пише УНН з посиланням на Washington Post.

Християни, виходьте і голосуйте, тільки цього разу. Вам більше не доведеться цього робити. ... Ви повинні вийти і проголосувати. Через чотири роки вам не доведеться голосувати знову. Ми зробимо так, що вам не доведеться голосувати

- сказав Трамп після своєї промови на саміті віруючих у Вест-Палм-Біч.

Демократи та інші інтерпретували ці коментарі як сигнал про те, як буде проходити друге президентство Трампа, нагадавши, що він раніше говорив, що не буде диктатором після повернення на посаду, "за винятком першого дня".

Цього року на виборах стоїть питання демократії, і якщо ми хочемо її врятувати, ми повинні проголосувати проти авторитаризму. Тут Трамп корисно нагадує нам, що альтернативою є ніколи не мати можливості проголосувати знову

- пише депутат Адам Шифф, який балотується до Сенату.

Депутат Праміла Джаяпал назвала коментарі Трампа "жахливими".

А депутат Ден Голдман (D-N.Y.) сказав: "Єдиний спосіб "вам більше не доведеться голосувати" - це якщо Дональд Трамп стане диктатором".

Кампанія Трампа зазначає, що його виступ на заході, організованому консервативною групою Turning Point Action, був спрямований на обговорення єднання країни. Стівен Чунг, речник кампанії, уточнив у суботу, що колишній президент говорив про згуртування нації та прагнення до загального процвітання американців, на тлі політичних розбіжностей, які, за його словами, призвели до спроби вбивства.

Трамп також продовжує стверджувати без доказів, що вибори 2020 року були сфальсифіковані проти нього, і вказує на небажання демократів впроваджувати ідентифікацію виборців як на можливість для виборчих махінацій, кажучи: "Демократи не хочуть ідентифікації виборців, бо хочуть шахраювати. Але республіканці повинні здобути переконливу перемогу, яку не можна буде оскаржити".

Коли віце-президент Гарріс каже, що ці вибори - про свободу, вона має це на увазі. Наша демократія піддається нападкам з боку злочинця Дональда Трампа: Після останніх виборів, які Трамп програв, він послав натовп, щоб скасувати результати. У цій кампанії він пообіцяв насильство, якщо програє, кінець наших виборів, якщо виграє, і припинення дії Конституції, щоб дати йому можливість стати диктатором і впровадити свій небезпечний порядок денний "Проект 2025" в Америці

 - заявив речник кампанії Гарріс Джеймс Сінгер у суботньому пресрелізі.

Коментарі Трампа також викликали певне занепокоєння серед християнських правих.

Девід Лейн, організатор консервативних християнських пасторів, зазначив у текстовому повідомленні, що Трамп "можливо, трохи перегнув палицю" у своїх словах, оскільки це може відштовхнути консервативних християн від участі у формуванні результатів майбутніх виборів.

Нагадаємо

Колишній президент США Дональд Трамп у п'ятницю заявив, що якщо він не переможе на виборах у листопаді, то на Близькому Сході почнеться велика війна і, можливо, третя світова війна.

Популярні

Новини по темі

Ефективність “калібрів” викликає питання – Плетенчук

 • 29197 переглядiв

У Венесуелі проходять президентські вибори

 • 22237 переглядiв