ukenru
tramp-rozkritikuvav-nimechchinu-za-energetichnu-zalezhnist-vid-rosiyi

Трамп розкритикував Німеччину за енергетичну залежність від Росії

 • 15003 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Президент США Дональд Трамп закликав Німеччину взяти приклад з Польщі і не покладатися на Росію щодо енергопостачання, яке може зробити ФРН вразливою до "вимагання та залякування". Про це заявив президент США під час виступу на 73-й сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, передає УНН з посиланням на Reuters.

Російський “Газпром” та його європейські партнери розробляють трубопровід “Північний потік 2”, розроблений, щоб подвоїти обсяги природного газу, які транспортуються з Росії до Німеччини через Балтійське море, уникаючи традиційного транзитного шляху через Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін і заступник Держсекретаря США обговорили санкції проти РФ і "Північний потік-2"

“... один іноземний постачальник може зробити країну уразливою до вимагання та залякування, тому ми вітаємо такі європейські держави, як Польща, за керування будівництвом балтійського трубопроводу, щоб країни не залежали від Росії у задоволенні своїх енергетичних потреб”, — сказав Трамп.

Президент США також додав, що Німеччина стане повністю залежною від російської енергетики, якщо вона не змінить курс негайно.

Раніше Дональд Трамп запевнив світову громадськість, що США не збираються вводити санкції проти західних компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу.

Українські Національні Новини

Політика