tovaroobih-kytaiu-z-rf-za-11-misiatsiv-perevyshchyv-200-miliardiv-dolariv

Товарообіг Китаю з рф за 11 місяців перевищив 200 мільярдів доларів

 • 35865 переглядiв

У 2023 році Китай збільшив обсяги торгівлі з рф, досягнувши 218,2 мільярда доларів у січні-листопаді, що перевищило торішній рекорд і ознаменувало зростання на 26,7%.

Попри санкції Заходу протягом 2023 року Китай значно збільшив товарообіг з росією. В січні-листопаді товарообіг між двома країнами вже досягнув 218,2 мільярда доларів. Про це свідчать статистичні дані Головного митного управління КНР, передає УНН.

Деталі

Обсяг китайсько-російської торгівлі за 11 місяців перевищив показник всього минулого року в $190 млрд, який вважався рекордним. Статистика свідчить, що у порівнянні з січнем-листопадом минулого року цьогорічний товарообіг між КНР і РФ за той же період підскочив майже на третину – на 26,7

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вічно терпіти не будемо: голова Єврокомісії попередила Китай про розрив у торгівлі перед самітом

Так, лише в листопаді торгівля Китаю з Росією склала $21,5 млрд, що є найвищим показником за один місяць від лютого минулого року, коли Москва почала повномасштабне вторгнення в Україну.

Водночас в листопаді експорт Китаю до РФ стрибнув на 34% до $10,3 млрд. Натомість темпи зростання імпорту з Росії дещо знизилися – в листопаді зафіксовано збільшення поставок із РФ на 6%, до $11,2 млрд, тоді як у жовтні цей показник становив 9%.

Доповнення 

У 2019 році, Пекін і Москва домовилися впродовж наступних п’яти років, до 2024-го, довести обсяг двосторонньої торгівлі до $200 млрд зі $107 млрд у 2018-му.

Нагадаємо

Китай намагається знешкодити бомбу уповільненої дії у вигляді прихованого боргу органів місцевого самоврядування, який може завдати шкоди його банківській системі, на тлі того, як агентство Moody's знизило прогноз кредитного рейтингу країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія ввела нові санкції проти експортерів, які фінансують армію рф

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі