toksichniy-smog-okhopiv-nyu-deli-stolitsya-indiyi-znovu-naybrudnishe-misto-v-sviti

Токсичний смог охопив Нью-Делі: столиця Індії знову найбрудніше місто в світі

 • 27980 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. В столиці Індії Нью-Делі погіршується якість повітря, оскільки на прилеглих полях люди спалюють стерню, незважаючи на заборону. Тепер Делі вважається найбруднішим містом в світі. Про це повідомили Reuters, пише УНН.

Деталі

Якість повітря в Делі щороку погіршується напередодні зими, коли холодне повітря затримує забруднюючі речовини з різних джерел, включаючи транспортні засоби, промисловість, будівельний пил і спалювання сільськогосподарських відходів.
У штаті Пенджаб на північ від Делі в середу сталося понад 2500 пожеж, оскільки фермери порушили постанову про заборону на спалювання рослинних залишків.

У результаті за даними швейцарської групи IQAir, яка класифікувала якість повітря як "небезпечне", сьогодні місто займало перше місце в списку найбільш забруднених міст світу з індексом якості повітря 509.

Наразі адміністрація Нью-Делі заборонила будь-яке будівництво, закрила школи та не дозволяє в’їзд вантажівок з пальним у місто. Окрім цього розгорнуто транспортні засоби для розпилення води в повітрі для контролю над забрудненням.

Доповнення

Рівень забруднення підвищився з початку цього тижня. Індійські вчені планували посіяти хмари, щоб викликати сильний дощ у деяких районах Нью-Делі, сподіваючись, що цього буде достатньо, щоб впоратися зі смогом. Проте цей план було відкладено через несприятливу погоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії досі під завалами 40 робітників у тунелі в Гімалаях: для порятунку спробують нову машину

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Суд залишив Коломойського під вартою

     • 26943 переглядiв

    Херсон під ворожим вогнем: у місті чути вибухи

     • 28081 переглядiв

    В Японії рекордно впала підтримка прем'єра Кісіди - опитування

     • 27149 переглядiв

    На Волині зареєстрували новий випадок гепатиту А

     • 30692 переглядiв

    На частині України активний циклон зіпсує погоду: де саме

     • 27060 переглядiв