ukenru
tkachenko-prosit-2-mlrd-grn-na-rozvitok-kulturi

Ткаченко просить 2 млрд грн на розвиток культури

 • 13182 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся з листом до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і просить повернути фінансування на підтримку культури, наразі це 2 млрд грн. Про це він написав у Facebook, передає УНН.

“За нашою оцінкою, від 10-20 млрд грн втратили креативні індустрії під час кризи. Тому наразі стоїть питання виживання. Потрібно повернути секвестровані кошти на підтримку митців та інституцій, які вони представляють. Це перший крок. Сьогодні вже передав листа Прем’єр-міністру Денису Шмигалю щодо повернення фінансування на підтримку культури. Наразі — це 2 млрд грн. Буду лобіювати оперативний розгляд звернення”, — написав Ткаченко.

Також він додав, що надалі міністерство створить концепцію, кому виділяються ці кошти.

“Не менш важливим є питання місій, про які будемо говорити, та стратегії. Очевидно, що через кризу вона буде змінена”, — додав міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови № 3585 про призначення Олександра Ткаченка на посаду Міністра культури та інформаційної політики України.

Українські Національні Новини

Політика