ukenru
tisyachi-zhuravliv-zaginuli-vid-ptashinogo-gripu-na-pivnochi-izrayilyu

Тисячі журавлів загинули від пташиного грипу на півночі Ізраїлю

 • 13448 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Спалах пташиного грипу на півночі Ізраїлю забрав життя щонайменше 5 200 мігруючих журавлів і змусив фермерів зарізати сотні тисяч курей. Влада намагається стримати найбільший спалах в історії країни. Про це пише УНН з посиланням на The Times of Israel.

Деталі

Старший науковий співробітник управління парків і природи Ізраїлю Урі Наве повідомив, що ситуація поки не контролюється.

"Багато птахів мертві посеред водойми, тому їх важко вивести", — сказав він у понеділок.

Міністр охорони навколишнього середовища Тамар Зандберг назвала кризу "найсерйознішою шкодою для дикої природи в історії країни".

"Ступінь збитків поки невідома", - написала вона в Twitter.

Прессекретар міністерства сільського господарства Дафна Юріста повідомила, що півмільйона курей у цьому районі забивають, щоб запобігти поширенню хвороби.

В офісі прем'єр-міністра Нафталі Беннета повідомили, що за ситуацією стежать чиновники з міністерств сільського господарства, екології та охорони здоров'я. Повідомлення про наявність зараження серед людей наразі не надходило.

Додамо

Близько 500 000 журавлів щороку перелітають через Ізраїль на шляху до Африки. Цього року приблизно 30 000 журавлів залишилися в Ізраїлі на зиму.

Українські Національні Новини

Новини Світу