ukenru
tisyachi-lyudey-u-tbilisi-viyshli-na-aktsiyu-proti-reydiv-v-klubakh

Тисячі людей у Тбілісі вийшли на акцію проти рейдів в клубах

 • 8226 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Кілька тисяч людей зібралися біля будівлі парламенту в Тбілісі, щоб опротестувати поліцейські рейди, що пройшли в кількох нічних клубах в ніч на 12 травня. Про це УНН повідомляє з посиланням на Новости-Грузия.

Акція під назвою "Виходь на вулицю за нашу свободу" була організована громадським рухом "Білий шум", як продовження стихійних протестів, що почалися відразу після спецоперації в клубах Bassiani і Cafe Gallery.

Мітинг почався о 15:00. Спочатку співробітники патрульної поліції оточили місце проведення і не допускали учасників на проїжджу частину, також поблизу чергували загони спецпризначенців.

Коли всі учасники мітингу вже не могли вміститися на невеликій площі біля будівлі парламенту, поліція відкрила для протестувальників проїжджу частину. Це рішення ті, хто зібрався, вітали оплесками.

Спікери мітингу постійно відзначають, що сьогоднішня акція носить мирний характер і просять співробітників поліції не допускати провокацій, а своїх однодумців - не піддаватися на них.

Учасники акції озвучили свої вимоги. Протестувальники наполягають на відставці прем'єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі і міністра внутрішніх справ Георгія Гахарія. Крім того, вони вимагають покарати всіх відповідальних за спецоперацію в тбіліських клубах. В "Білому шумі" заявляють, що будуть продовжувати протести до тих пір, поки їх вимоги не будуть виконані.

Як зазначає Грузія-Online, рух закликає прем'єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі зробити заяву в зв'язку зі спецоперацією в тбіліських клубах і дають йому термін до 22:00.

На підставі рішення суду в двох популярних нічних клубах Тбілісі - Bassiani і Cafe Gallery - минулої ночі були проведені обшуки. У результаті рейдів співробітники МВС затримали вісім реалізаторів наркотиків.

Протестуючи проти дій поліції, відвідувачі клубів влаштували стихійні акції в центрі міста. За попередньою інформацією, за непокору поліції і хуліганство в ізолятори тимчасового тримання були доставлені близько 70 осіб. Затримані звинувачують поліцію і спецназ у "перевищенні сили".

У МВС спростовують ці заяви, стверджуючи, що співробітники відомства під час спецоперацій діяли в рамках закону. У міністерстві сьогодні також заявили, що "підтримують розвиток клубної культури в Грузії, але в той же час оголошують непримиренну боротьбу збуту наркотичних засобів".

Нагадаємо, у Румунії тисячі людей вийшли на акцію проти правлячої коаліції.

Фото - Новости-Грузия

Українські Національні Новини

Новини Світу