tisyachi-lyudey-protestuyut-pered-parlamentom-izrayilyu-proti-sudovoyi-reformi-video

Тисячі людей протестують перед парламентом Ізраїлю проти судової реформи: відео

 • 602292 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Тисячі ізраїльтян протестували перед будівлею парламенту у понеділок проти суперечливого урядового плану судової реформи, спрямованого на те, щоб надати законодавцям значно більший контроль над Верховним судом. Про це УНН інформує посилаючись на Jerusalem Post.

Деталі

Поблизу Кнесету зібралися тисячі людей, розмахуючи ізраїльськими прапорами та плакатами з написами «Врятуйте ізраїльську демократію» та «Весь світ спостерігає», а численні ізраїльські ЗМІ оцінили кількість натовпу від 50 000 до 60 000 людей.

Президент Іцхак Герцог у загальнонаціональному зверненні пізно ввечері в неділю, присвяченому плану реформ, попередив, що Ізраїль перебуває «на межі правового та соціального колапсу». Герцог, який відіграє здебільшого церемоніальну роль, закликав уряд прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу призупинити законодавчий процес і провести переговори з опозицією, сподіваючись на досягнення компромісу.

У залі слухань сталися незначні заворушення. Співробітники служби безпеки затримали щонайменше двох опозиціонерів.

Нетаньягу та його союзники кажуть, що реформи необхідні для виправлення дисбалансу влади між обраними представниками та вищим судом країни. Його уряд хоче надати уряду де-факто контроль над кандидатами до Верховного суду, роль, яку нині виконує змішана група політиків, суддів та членів асоціації адвокатів.

Критики, зокрема голова Верховного суду Естер Хают, засудили законопроект як зазіхання на незалежність судової системи Ізраїлю. Деякі критики Нетаньягу також пов'язують план реформ з судовим процесом над ним у справі про корупцію, стверджуючи, що він прагне підірвати судову систему, яку він звинуватив у несправедливому переслідуванні його з політичних мотивів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    путін починає нові наступальні дії - Столтенберг

     • 676270 переглядiв

    Як обрати миючий пилосос

     • 1013473 переглядiв