ukenru
tisyacham-ditey-z-rosiyskomovnikh-shkil-ne-vistachaye-pidruchnikiv-ukrayinskoyu-movoyu-buzhanskiy

Тисячам дітей з російськомовних шкіл не вистачає підручників українською мовою - Бужанський

 • 13186 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. У школах, які перейшли на державну мову навчання з 1 вересня, тисячам дітей не вистачає підручників українською - не додрукували. Про це написав у Facebook народний депутат Максим Бужанський, передає УНН.

"ЗМІ скромно пишуть, що дуже і дуже багатьом (тисячам) дітям, які навчаються у школах, які перейшли на державну мову навчання з вересня 20 року, не вистачило підручників українською мовою. Не додрукували. Але не вдаються до подробиць, як в цій ситуації проходять уроки. А проходять вони цікаво. Учитель бере російськомовний підручник, і читає завдання, намагаючись синхронно перекладати його українською. Діти, при цьому, тримають перед очима російськомовний текст", - написав Бужанський.

Також він звернувся до своїх колег з фракції, які не підтримали його законопроект про переведення шкіл на українську до 2023 року.

"Як це відіб'ється на якості освіти - можете уявити собі самі", - написав нардеп.

Додамо, що в Міносвіти повідомляли, що всі російськомовні класи на 1 вересня 2020 року отримають підручники українською мовою.

Нагадаємо, Рада 17 липня, завершила третю сесію дев'ятого скликання, не розглянувши мовний законопроект народного депутата від "Слуги народу" Максима Бужанського. Так, навчальний рік в школах розпочався згідно з чинним законодавством і всі школи перейшли на українську мову навчання.

Українські Національні Новини

Політика