ukenru
tinoviy-obig-zemli-v-ukrayini-syagaye-10-mlrd-grn-milovanov

Тіньовий обіг землі в Україні сягає 10 млрд грн - Милованов

 • 9265 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Обсяг тіньового обігу землі в Україні сягає 10 млрд гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, передає УНН.

"Тіньовий обіг землі, зв’язаний мораторієм, не дає країні розвиватися. Його обсяг наразі сягає 10 млрд гривень! Землю передають в оренду на 49 років за договорами емфітевзису. Лише за останні 2 роки під такі умови здано 460 тис. га землі", - написав Милованов.

За його словами, земельна реформа — це не про зняття мораторію, а про зміни в системі земельних відносин.

"Це комплексні зміни в системі земельних відносин, що складається з 10 різних складових: дерегуляція, антирейдерство, прозорість, захист прав власника землі, фінансова підтримка. Сьогодні зміни вже відбуваються. Наприклад, за допомогою супутникових зйомок та алгоритмів глибокого машинного навчання ми вже зробили інвентаризацію всіх земель та того, що на ній вирощують. Тепер не можна буде не платити податки чи обробляти землю, отриману самозахватом", - написав Милованов.

Нагадаємо, до законопроекту про ринок землі, який сьогодні розглядають в Раді, внесуть поправки, які стосуються референдуму, а також зменшать кількість гектарів землі в одні руки.

Українські Національні Новини

Економіка