ukenru
tilki-dva-odeskikh-plyazhi-gotovi-do-sezonu

Тільки два одеських пляжі готові до сезону

 • 14821 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. "Калетон" і "Нелл" (Аркадія) - єдині одеські пляжі, які станом на 8 червня готові для експлуатації. Решта 69 пляжів не мають підписаних паспортів, що дають документальну підставу для експлуатації. Про це стало відомо в ході засідання екологічної комісії міськради, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день повністю підписані (паспорти - ред.) двох пляжів", - заявив заступник начальника управління інженерного захисту Одеси Віталій Парфьонов. За його словами, паспорти ще чотирьох пляжів підписані частково. Справа в тому, що для введення пляжу в експлуатацію необхідно оформити спеціальний паспорт, у якому свої підписи після перевірки повинні поставити представники 7 департаментів.

Представники мерії відзначили, що нерідко робота з введення пляжів в сезонну експлуатацію гальмується з вини підприємців, які не надають усіх необхідних документів.

На думку представників депутатської комісії, головним порушенням експлуатації пляжів є наявність настилів з огорожами, які заважають вільному проходу уздовж урізу води. Зараз така проблема є на пляжах "Ітака", "Public Beach" і "Red Line Beach". Окрім того, тільки три пляжі міста мають обладнання для людей з обмеженими можливостями. Також депутатська комісія продемонструвала відеодоказ незаконно функціонуючих у пляжній зоні точок із розливу алкоголю.

Депутатська комісія визнала підготовку міста до пляжного сезону незадовільною і констатувала небезпечність більшості пляжів міста для відвідування. Це рішення озвучив голова комісії Богдан Гіганов.

Одеські пляжі в 2021 році відкрилися із запізненням - лише на четвертий день літа, хоча в березні міська влада мала намір, згідно з попереднім розпорядженням міського голови Геннадія Труханова, відкрити сезон 17 травня.

За словами представників мерії, затягування з підготовкою до пляжного сезону пов'язане зі складними погодними умовами нинішньої весни, зокрема, з дощами.

Українські Національні Новини

Суспільство