tila-zahyblykh-evakuiuvaly-stalo-vidomo-kym-buly-poloneni-rozstriliani-u-zaporizkii-oblasti

Тіла загиблих евакуювали: стало відомо, ким були полонені, яких розстріляли у Запорізькій області

 • 29442 переглядiв

Українські солдати, захоплені в полон і розстріляні російськими військами, були бійцями 82 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України. Тіла загиблих евакуювали з поля бою.

Тіла українських військових, які потрапили і полон і були розстріляні воєнними злочинцями рф, евакуйовані з поля бою. Про це заявили у Командуванні Десантно-штурмових військ ЗСУ, передає УНН.

Деталі 

У Командуванні ДШВ наголошують, що такі дії росіян є черговим доказом порушення окупантами законів та звичаїв війни. 

Перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 р., а також інших норм міжнародного гуманітарного права, (росіяни -ред.) умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту. А саме, 3-х військовослужбовців 82 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, які вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон (hors de combat) після отримання поранень та контузій різних ступенів тяжкості

- йдеться в заяві Командування.

Зазначається, що дане кримінальне правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані до Міжнародного кримінального суду. Рано чи пізно, військові злочинці з російської федерації будуть відповідати за свої звірства перед міжнародним кримінальним трибуналом.

Загиблих воїнів було евакуйовано з поля бою.

- окремо наголосили в Командуванні Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Доповнення 

Офіс Генпрокурора підозрює в розстрілі українських військовополонених загарбників з із російської 76-ої гвардійської десантно-штурмової дивізії

Також керівник департаменту протидії злочинам зазначив, що в Офіс Генпрокурора встановив дані загиблих українських військових. Ця інформація буде оприлюднена після верифікації. 

Нагадаємо

Прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу російськими військами трьох українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 56951 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 101470 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 96115 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 77192 переглядiв

    Новини по темі

    Держборг України перевищив 5 трлн грн

     • 70991 переглядiв